iban1

Iban Tattoos en Tattoo Automaten

iban2

Ik moest even door het onzin nieuws van vandaag heen (Miley Cyrus wilt een nieuwe tattoo om haar broer blij te maken en Eva Longoria wil van haar tattoo af om haar man blij te maken), maar uiteindelijk kwam ik vandaag toch nog een interessant artikel tegen in de Daily Mail.

Het artikel gaat over Ranu Khodir die de traditionele Indonesische tatoeage in leven probeert te houden. Behalve wat algemene informatie over hand geprikte tattoos, geeft het artikel verder weinig achtergrond informatie. Dit word gelukkig gecompenseerd door een aantal mooie foto’s bij het artikel.

tattooautomaat

Franz Stefanik en Hamilton

Bij de Okey Doke Tattoo Shop in Toronto, kun sinds kort een kauwgomballen automaat jouw nieuwe tattoo laten uitzoeken. Voor slechts $80,- geeft de automaat je een balletje waar het ontwerp voor je tatoeage in zit.

In de balletjes kun je allerlei soorten ontwerpen vinden. Van de standaard hartjes en dolken, tot engeltjes en zelfs cartooneske afbeeldingen van Hamilton, de Franse Bulldog die standaard in de shop aanwezig is.

“We dwingen mensen natuurlijk niet om de afbeelding daadwerkelijk te laten tatoeëeren, maar je bent wel je geld kwijt,” zegt Franz Stefanik, tatoeëerder bij de Okey Doke Tattoo Shop. “Dat is de gok.”

tattooautomaat2

Het balletje en de tattoo

De ‘tattoo automaat’ staat er nu een maand en 30 mensen hebben de gok genomen. Volgens Stefanik is iedere klant nog akkoord gegaan met het, door de automaat gegeven ontwerp. Het idee kwam voort uit een gesprek in de shop. Ze hadden gehoord over een aantal plaatsen in de VS, waar klanten een ontwerp konden kiezen uit een hoge hoed of via een Rad van Fortuin, verklaart Stefanik. Dat veranderde in het plan van de tattoo automaat, en ze bestelden een.

Wie gaat de eerste shop in Nederland worden met een tattoo automaat?

FacebookTwitterGoogle+Delen