henk schiffmacher getekend

Henk Schiffmacher te gast in Museum Dolhuys

Volgende maand is Henk Schiffmacher te gast in Museum Dolhuys.
flyer-43eapril-1
Op donderdag 18 december komt Schiffmacher vertellen over zijn lijf als topstuk. Hij verhaalt over het hoe en waarom van zijn tatoeages, de (traditionele) manier waarop ze zijn aangebracht en de kunstenaars erachter. Ook zal hij ingaan op de enorme populariteit van tattoos bij mensen die verkeren in de marges van de samenleving, ´die gevaarlijke dingen doen met drugs, in het criminele circuit zitten, etc.´ aldus Schiffmacher.

In het boek ‘Getekend’ neemt kunstenaar en fenomeen Henk Schiffmacher de lezer mee op een opzienbarende trektocht langs de bijna honderd tatoeages op zijn lichaam. Sinds Schiffmacher zijn eerste tatoeage- een ramsschedel- op zijn arm heeft laten zetten, is hij gefascineerd door de geschiedenis en achtergronden van deze volkskunst. Sindsdien vormt zijn lichaam zijn kladblok en vitrine en vormt daarmee een verlengde van zijn aanzienlijke collectie tatoeage-gerelateerde objecten en kunstwerken.

In zijn typerend proza, dat het midden houdt tussen de zorgvuldig gekozen woorden van een gereformeerde ouderling en de straattaal van de wallen, beschrijft hij een bont gezelschap van tattoogrootheden. Hij toont de mens in zijn veelzijdigheid en extreme manifestaties, maar altijd beschreven met interesse, respect en sympathie.

http://www.hetdolhuys.nl/nieuws/43e-april-avond-mijn-lijf-is-een-topstuk

De 43e april avond vindt plaats op elke derde donderdag van de maand Tijdens deze avond organiseert Het Dolhuys in samenwerking met Atheneum Boekhandel bijzondere activiteiten, met als doel bezoekers door ontmoeting, dialoog en beleving zich ervan bewust te laten worden dat de grens tussen gek en normaal dun is.

Voor de 43e april-avond betaalt u €10,-; dat is inclusief toegang tot het museum dat geopend is tot 21.00 uur. Dit geldt ook voor museum-kaarthouders.
Bezoekers met een Haarlem pas betalen €2; bezoekers met een collegekaart of CJP betalen €7,50. In het museum¬ café is vanaf 17.30 uur een maaltijd te verkrijgen voor €12,50.

Kaarten zijn verkrijgbaar op
http://www.hetdolhuys.nl/bezoeker/online-tickets

FacebookTwitterGoogle+Delen