musictattoo_f

Een tattoo waar muziek in zit?

musictattoo_f

Dmitry Morozov‘s tatoeage gaat niet om het uiterlijk, het gaat over geluid. De in Moskou gevestigde kunstenaar heeft een flinke 8- bij 3-inch barcode die zich uitstrekt langs zijn linker onderarm, en als hij het scant het met de juiste gadget: maakt hij muziek.

Morozov studeerde gitaar en is ook een autodidact ingenieur. “Ik wilde twee passies, elektronische muziek en robotica, combineren en ik tatoeages had al“, zegt hij. Morozov creëerde de barcode in Photoshop en verbouwde een scanner met twee black-line sensoren, een motor en een Nintendo Wii-afstandsbediening.

De motor leidt de sensoren langs zijn tatoeage en de lengte van elke staaf op zijn arm bepaalt de duur van het geluid; als hij zijn arm beweegt detecteert de Wii controller de verschuiving en verandert de toon. Het is een beetje monotoon, en niet iedereen is onder de indruk, want veel Russen associëren tatoeages nog steeds met de criminele cultuur. Maar Morozov is vastbesloten om hun gedachten te veranderen. “Ik probeer om de theorie en de technologie van de kunst en het lichaam uit te leggen, en dan reageren de meeste mensen positief…” zegt hij.
Klinkt als vooruitgang.

Beluister en oordeel zelf….

Oorspronkelijke artikel (in het Engels) vind je hier

FacebookTwitterGoogle+Delen