tattoonationdocu

Documentaire – Tattoo Nation

Jarenlang zagen mensen tatoeages als een teken van rebellie. Een middelvinger groet aan de rest van de wereld. Outlaw bikers kregen tatoeages. Zeebonken op verlof in Singapore kregen tatoeages. Bajes klanten kregen tatoeages. Maar nu heeft één op de drie volwassenen in de Verenigde Staten onder de veertig een tattoo! Dus wat is er gebeurd? Hoe heeft de tattoo zich ontwikkeld van een plaatje tot veel meer dan dat? Tattoo Nation vertelt het verhaal van een paar mensen die hielpen om de wereld van de tatoeage, en de manier waarop we denken over tatoeages, voor eens en voor altijd te transformeren. Dit is het ware verhaal van de inkt revolutie.

TATTOO NATION vertelt hoe een paar opgesloten, maar zeer getalenteerde Chicano kunstenaars de wereld van de inkt veranderde. Het volgt drie tattoo pioniers, Charlie Cartwright, Jack Rudy en Freddy Negrete, en laat zien hoe een nieuwe, ‘fine line’ stijl met behulp van detail en schaduwen een revolutie teweeg bracht in de wereld van de inkt.

In 1975, openden Cartwright en Rudy moedig de eerste tattooshop in het hart van East LA’s Chicano gemeenschap. Ze namen een tiener in dienst die net op vrije voeten was en die in de gevangenis kennis had gemaakt met een stijl van tatoeëren die een hele generatie van Chicanos aansprak.

Freddy Negrete werd de eerste professionele Chicano tatoeëerder in dienst van een mainstream tattooshop – een tattooshop die werd omarmd als een nieuwe manier van zelfexpressie door de Chicano gemeenschap in East Los Angeles.

Voor de eerste keer vertellen deze legendarische figuren hun verhalen in een documentaire film. Ook komen andere belangrijke figuren voorbij zoals David Oropeza en “Chuco” Caballero, winnaars van vele prestigieuze tattoo wedstrijden.

Hun overwinningen bracht internationale erkenning voor de unieke Amerikaanse aanpak die nu bekend staat als “Black & Grey”. De wereld van de tatoeage, en de manier waarop we over tatoeages dachten, werd voor altijd veranderd.

FacebookTwitterGoogle+Delen