didsontatttoo8

10×10 – Didson Tattoos

In de tattoo wereld heb je, net als in de gewone wereld, trends en sterren. Deze sterren krijgen via tv, internet en magazines meer dan genoeg gratis reclame en sommigen zijn zelfs zo slim om samenwerkingen aan te gaan met bepaalde merken, waardoor ze een mooi centje bij kunnen verdienen. Van kleding merken waar ze voor ontwerpen, tot een eigen lijn tattoo inkt.

Maar er lopen tegenwoordig zoveel talenten rond waarvan niemand ooit gehoord heeft, maar die minstens even goed zijn. En die artiesten wil ik in deze nieuwe “10×10″ column een platform geven om zichzelf wat meer op de kaart te zetten. Het concept is heel simpel, tien vragen en 10 foto’s. Niks meer en niks minder.

In deze derde aflevering Didson van Didson Tattoos uit Geleen.

didsontatttoo7

1. Hey Didson, tof dat je dit interview wilt doen! Kun je ons iets meer over jezelf vertellen?

Mijn naam is Didson, 24 jaar oud en ik ben een artiest uit het Zuiden van Nederland. Sinds mijn 4e teken ik daglijks met veel passie en sinds december 2010 heb ik voor het eerst een tattoomachine in mijn handen genomen.

2. Waar en door wie heb je leren tatoeëren?

Ik heb nooit een leraar gehad die mij heeft leren tatoeëren. Ik was vanaf het begin op mezelf aangewezen en heb alles zelf geleerd. Ik probeer zoveel mogelijk te reizen, conventions te doen, tekenen, tatoeeren en ik doe veel research naar kunstvormen uit de hele wereld en ik denk dat deze dingen mij als artiest alleen maar wijzer en groter zullen maken.

3. Jij staat vooral bekend om je Chicano werk. Waarom vind je deze stijl zo tof en wat trekt je erin aan?

Als ik begin aan een design voor een klant probeer ik mij zoveel mogelijk van de buitenwereld af te sluiten en laat mijn hand de vrije loop. Op een of andere manier trekken al mijn designs inderdaad in de chicano richting maar als je mijn werk beter bestudeerd zul je ook hier en daar wat andere kunstinvloeden terugvinden.

4. Social Media is tegenwoordig erg belangrijk. Vind je dat Instagram een goede aanvulling is voor de tattoo wereld?

Socialmedia heeft zeker weten een positieve invloed voor veel artiesten en voor mij ook. Het is voor mensen een goed medium om op onderzoek uit te gaan welke artiest het beste bij hen past. Anderzijds is dit een vrij kaart voor artiesten om andermans werk te kopiëren. Dit is soms heel moeilijk te accepteren voor artiesten die jarenlang struggles, tijd en energie stoppen in het maken van eigen designs!

5. Wat is behalve het tatoeëeren je andere favoriete medium om mee te werken? (Schilderen, tekenen, klei etc.)

Tekenen.
Tekenen is altijd de grondlegger geweest van mijn carrière en ik doe dit nog steeds elke dag.

didsontatttoo2
6. Aan welke projecten werk je momenteel?

Sinds 2 jaar werk ik aan een nieuw flashbook waarin ik mijn favoriete tekeningen zet. Ook word ik regelmatig gevraagd door kledingmerken om logo’s en designs te maken. Dit soort dingen vind ik heel leuk om te doen. Ik beperk me niet graag tot alleen het tatoeëeren.

7. Wat was je eerste tattoo machine?

Mijn eerste machine heb ik laten customisen door emilion uit Rotterdam.

8. Coil of rotary? Waarom?

ROTARY BISHOP.
(www.bishoprotary.com)

9. Tatoeëren is tegenwoordig populairder dan ooit tevoren. Denk je dat dit nog zal groeien of gaat het juist afnemen?

Ik weet zeker dat dit zal groeien. Ik vind het goed tegenwoordig alle bevolkingsgroepen en leeftijden geïnteresseerd zijn in het laten zetten van tattoos. Anderzijds vind ik het frustrerend dat veel mensen hier misbruik van maken. (onervaren mensen schaffen een tattooset aan)

10. Wil je nog iets kwijt? Zo niet, deel dan even een leuke anekdote met ons.

Ik vond het tof om voor jullie dit interview te doen.
Mijn prive studio is gelegen in Geleen.
Neem gerust een kijkje op mijn website en instagram!

didsontatttoo3didsontatttoo4didsontatttoo5didsontatttoo6didsontatttoo8didsontatttoo1 didsontatttoo9 didsontatttoo10

FacebookTwitterGoogle+Delen