Nicolai Lilin tattoo14

De tatoeages van Nicolai Lilin

Nicolai Lilin is tegenwoordig vooral bekend door zijn meesterlijke boek “Siberische Opvoeding”.
Wat een geromantiseerde autobiografie is over zijn kindertijd en jeugd in het ruige Siberië.

Siberische opvoeding speelt zich af in een urka, een leefgemeenschap die leeft onder strenge regels die doen denken aan de leefopvattingen van de maffia. Zoals Roberto Saviano het omschreef: Bij de urkas wordt niet verkracht, afgeperst, uitgebuit. Je mag roven en doden, maar alleen met een geldige reden. Je mag afzetten, maar dan alleen de staat en rijke mensen. En er zijn ook praktische regels na te leven: zo mogen jachtwapens niet naast moordwapens gelegd worden. En als het ene wapen het andere raakt, dan moet het ter zuivering gewikkeld worden in een lap met vruchtwater, het levensvocht. Urkas blijken criminele groepen te zijn met een anarchistische visie op de overheid en koesteren een diepe haat voor iedereen die in dienst is van diezelfde staat. Maar het is ook een hele hechte gemeenschap waarin geestelijk gehandicapten beschermd worden, bejaarden op een voetstuk worden geplaatst en hun kennis op de jeugd overbrengen, waarin geweld gereguleerd wordt middels complexe en onwrikbare wetten: niemand mag zonder reden worden aangevallen. Geld wordt gezien als iets minderwaardigs, alleen goed om iconen of tatoeages mee aan te schaffen, kleding mag nooit overdadig zijn, goede manieren zijn essentieel, er wordt niet gehandeld in drugs en men is zeer religieus: God overziet en beschermt iedere menselijke beslissing, en wordt voortdurend middels prachtige formuleringen aangeroepen.

siberische opvoedingOok is er een film van dit boek gemaakt met onder andere John Malkovich in de rol van zijn opa.
Tegenwoordig woont Nicolai al weer heel wat jaren in Italië, waar hij vooral bezig is met het schrijven van boeken.
Maar zijn Siberische Opvoeding is hij zeker niet vergeten en hij deelt zijn kennis hierover nog steeds met de wereld.
Hij maakt nog steeds tatoeages op “de oude manier” en met de tekens in symbolen die ook gebruikt werden door de Siberische criminelen.
Elke tatoeage vertelt dus een stukje van het leven van de getatoeëerde.

Het zijn misschien niet de mooiste tattoos naar de huidige maatstaven, maar hebben des te meer betekenis.
“Een tatoeage krijg je niet… Die moet je verdienen.”

 

 

 

 

Je zult zien dat dat religieuze onderwerpen gemengd worden met wapens en geweld.
Met symbolen die je eerst niet zal kunnen plaatsen, totdat je weet waar ze voor staan.
Meer hierover kan je lezen op Tattoo Nederland, we hebben al een aantal artikelen waarin dit aan bod komt op de site staan.
Nicolai gebruikt nog steeds de oude technieken om de tatoeages aan te brengen. Wel op een moderne, hygiënische manier natuurlijk.
Maar wel, net als in zijn jeugd, met de hand…
Siberian Criminal Style….
Meer over hem vind je op Facebook: https://www.facebook.com/nicolai.lilin

Nicolai Lilin flash1 Nicolai Lilin flash2 Nicolai Lilin flash3 Nicolai Lilin flash4 Nicolai Lilin flash5 Nicolai Lilin flash6 Nicolai Lilin flash7 Nicolai Lilin flash8

 

Nicolai Lilin working1 Nicolai Lilin working2 Nicolai Lilin working3Nicolai Lilin tattoo1 Nicolai Lilin tattoo2 Nicolai Lilin tattoo3 Nicolai Lilin tattoo4 Nicolai Lilin tattoo5 Nicolai Lilin tattoo6 Nicolai Lilin tattoo7 Nicolai Lilin tattoo8 Nicolai Lilin tattoo9 Nicolai Lilin tattoo10 Nicolai Lilin tattoo11 Nicolai Lilin tattoo12 Nicolai Lilin tattoo13 Nicolai Lilin tattoo14

FacebookTwitterGoogle+Delen