Dillon Forte Digitale Tattoo Ontwerpen

De digitale tattoo ontwerpen van Dillon Forte

Dillon Forte Feature Main

 

Een tatoeage door de bekende kunstenaar Dillon Forte begint met een cirkel. “Cirkels belichamen de cyclische aard van de werkelijkheid. Van kleine atomen tot expansieve zonnestelsels, vormen cirkels de wereld om ons heen, ” zei Forte vanuit zijn studio in Oakland, Californië.

Naast de cirkel, trekt Forte meer inspiratie uit fractals in de natuur (een wiskundig verschijnsel waarbij een patroon ontstaat, net als ijskristallen of sneeuwvlokken of boomtakken en bladeren). Hij wordt eveneens geïnspireerd door oosterse mythologie, de ruimte en de kwantumfysica – alle onderwerpen die vragen stellen en beantwoorden over de fundamentele structuur van het leven.

Voor veel van zijn werk resulteren deze verschillende invloeden  in een mandala, een geometrisch ontwerp bedoeld om het universum en al het bestaan ​​weer te geven. De etymologie van het woord zelf komt van “manda” wat essentie betekent, in combinatie met het achtervoegsel “la”, wat container betekent. Het zijn karakteristieke ringen die van binnenuit overlapt worden door andere kringen, met vier openingen of “poorten.” Boeddhisten geloven dat de mandala het pad naar verlichting bevat, met het centrum wordt het zaad, of het startpunt.

Dat is heel wat anders dan de standaard harten en schedels gevonden op de meeste tattoo studio muren. Maar voor Forte, gaat een tatoeage verder dan een trend of een wild avondje uit met vrienden. “Iedereen heeft zijn eigen verhaal. Tattoos zijn een uitdrukking van iemands verleden, heden en toekomst. Deze tijdlijnen veranderen en evolueren constant.”

De kunst van het creëren van symmetrie

Dillon Forte Feature 1

Om dat verhaal te vertellen regelt Forte eerst een overleg met de cliënt. Voor de meeting maakt hij een aantal concepten met behulp van zijn Wacom Cintiq, dat vergemakkelijkt het creëren van zijn precieze, symmetrische patronen en dot werk. Met de Cintiq kan hij inzoomen terwijl hij tegelijkertijd het perspectief en de verhoudingen behoudt. Hij streeft ernaar om “iets dat een krachtige, iconische aanwezigheid met relatief ingewikkelde details balanceert” door het fuseren van sterke vormen met dot-work en schaduwen.

Zodra Forte en de klant elkaar ontmoeten is er een fotoshoot van de doelgebieden waar de tatoeage moet komen. Forte’s belangrijkste eis is dat wat er op de huid gaat komen in overeenstemming is met de topologie en de flow van de anatomie van de cliënt. Dit vereist dat hij een zeer sterke greep op de contouren en symmetrie van zijn klant heeft. Hij behoudt deze foto’s voor later werk: “In het ideale geval zal uiteindelijk de meerderheid van mijn klanten volledige bodysuits krijgen. Ik geloof in het plannen van het lichaam als geheel, in tegenstelling tot het hebben van een enkele stempel of collage van plaatjes. “  

Technologie als een tatoeage machine

Na het consult neemt hij de foto’s van het lichaam en laadt ze in programma’s zoals Adobe Photoshop CS6, Corel Painter en Adobe Illustrator. Van daaruit projecteert, transformeert plaatst hij zijn ontwerpen op het desbetreffende gebied van de huid die zorgt voor veel grotere efficiëntie en nauwkeurigheid. Op het scherm is de precieze plaatsing van de voorgestelde tattoo te zien en laat zowel hem als zijn cliënt de mogelijkheid om mogelijke problemen direct op te lossen. Forte zegt over het verleden “vroeger zou je iets tekenen op met sharpies, of uit de vrije hand, of met een stencil, en het zal niet op het eindresultaat lijken … het eindproduct zal niets op de stencil lijken.” De Cintiq zorgt voor een meer accurate weergave van zijn voorgenomen werk, waardoor eventuele aanpassingen gemaakt kunnen worden en de algemene tevredenheid van de klant verbeterd.

Voor Forte is zijn Cintiq een essentieel en onmisbaar onderdeel van zijn workflow proces. De Cintiq stelt hem in staat om te gaan van ontwerp tot uitvoering in een veel meer vloeiende beweging. Forte zei: “Het is een meer holistische benadering van het tatoeëren en daardoor is technologie zoals de Cintiq een belangrijk sleutel tot het digitale tijdperk en de digitale media op het gebied van (tatoeëer) kunst.”

Forte’s kunst portretteert complexe ideeën met basisvormen. Hij vindt inspiratie in de oude. Maar wanneer het tijd is om te prikken, kiest Forte niet voor new age muziek. “Mijn klanten zijn verbaasd als ze naar de winkel  komen en ik rap muziek sta te blazen…”
Het zijn de sterke ritmes en een looping beats die de cirkels inspireren waarmee hij begint….

Vind Dillon Forte online:
Op Facebook: https://www.facebook.com/DillonForteTattoo
Op zijn eigen site: http://www.dillonfortetattoo.com/
Of op Instagram: http://instagram.com/dillonforte/

Via Wacom

En nog wat voorbeelden van zijn werk:
forte1

 

 

forte2

 

 

forte3

 

FacebookTwitterGoogle+Delen