needlesandsins

De 10 Beste Sites Met Geweldige Tatoeages

Behalve de gebruikelijke social media kanalen zoals Facebook en Instagram, bezoek ik ook dagelijks een 20-tal tattoo blogs en websites. Voor nieuwtjes, interviews met artiesten, filmpjes, documentaires en natuurlijk gave tatoeages. Wat ik interessant vind deel ik natuurlijk weer op dit blog. Er zijn honderden, zo niet duizenden, tattoo gerelateerde blogs te vinden op het internet, maar slechts een aantal daarvan zijn de moeite waard. Bij vele sites ligt de focus op slechte tatoeages (tattoo fails) of tattoos van bekende personen. En dat zijn natuurlijk de sites die ik NIET bezoek.

Ik hou niet van blogs en websites die niet of nauwelijks een update krijgen, dus in onderstaande lijst van tattoo sites, vind je uitsluitend degenen die regelmatig geupdate worden.

Hieronder vind je een overzicht van tattoos sites en blogs die wel de moeite waard zijn om te bekijken. Bij elke site heb ik een kleine beschrijving getypt, zodat je direct weet of het interessant is voor jou.

Needles And Sins

Needles and Sins in het werk van Marisa Kakoulas. Een getatoeëerde advocate die voorheen ook achter het succesvolle Needled.com zat. Ook heeft zij een aantal boeken op haar naam staan die ook zeer de moeite waard zijn! Needles and Sins word regelmatig geupdate met foto’s, interviews, nieuws en boek besprekingen.

needlesandsins

Tattoo Snob

“The high end of the low brow” zoals het zelf noemen en wat ik persoonlijk een geweldige tagline vind. Ook zeer de moeite waard om op Instagram te volgen.

tattoosnob

Tattoo Artist Magazine Blog

De blog versie van het magazine. Jammer dat het magazine (nog) niet in Nederland te koop is, maar gelukkig is er ook een digitale versie beschikbaar.

tattooartistmagazineblog

Sang Bleu

Niet echt een tattoo blog perse, maar meer dan genoeg tattoo gerelateerde onderwerpen passeren de revue. Sang Bleu is van Maxime Buchi, oud leerling van de alom gerespecteerde artiest Filip Leu.

sangbleu

Occult Vibrations

Occult Vibrations bezoek ik voornamelijk voor de geweldige filmpjes die hij op zijn youtube kanaal post. Veel historische filmpjes van interviews met tatoeëerders en bezoeken aan conventies.

occultvibrations

Tattoo Road Trip

Bob Baxter is voormalig eindredacteur bij Skin & Ink magazine waar hij 14 jaar gewerkt heeft. Veel mooie foto’s van bekende en minder bekende artiesten en vaak hebben ze leuke prijsvragen met toffe prijzen. Ook de tips & tricks sectie moet je even bekijken als je er toch bent.

tattooroadtrip

Copper Beehive

Copper Beehive is het blog van Bailey Hunter Robinson. Bailey is een zeer getalenteerde tatoeëerder die woont en werkt in Brooklyn, New York. Dit blog is een verzameling van zijn kunst, tatoeages en opmerkingen over het leven. Bailey Hunter Robinson heeft ook een eigen aflevering in deze documentaire. Zeker de moeite waard.

copperbeehive

Swallows N Daggers

Bij Swallows and Daggers ligt de focus op oldschool americana tattoos. Ook de interviews daar zijn zeker de moeite waard.

swallowsndaggers

Meditations In Atrament

Thomas Hooper staat bekend om zijn mandala’s en geometrische tatoeages. Op dit blog vind je zijn werk, zijn kunst, kleding en sieraden.

meditationsinatrament

Mike Giant / Rebel 8

Tatoeëerder en graffiti artiest Mike Giant (die ook een tijdje in Amsterdam heeft gewoond), is tegenwoordig vooral bekend van het kledingmerk Rebel 8. Een charismatisch figuur en zijn blog geeft je een kijkje in zijn leven. Niet zo lang geleden hebben we hier op Tattoo-Nederland zijn boek nog besproken.

mikegiantrebel8

Conclusie

Zoals je ziet zijn er meer dan genoeg goede tattoo blog en websites te vinden. Deze websites zijn een geweldige manier om ideeën op te doen voor tatoeëerders, verzamelaars en andere creatieve geesten. Ik raad je aan om alle websites eens een kijkje te gunnen, zodat je inspiratie kunt op doen en je kennis over de tattoo kunt vergroten. Je ziet simpelweg wat er nog meer mogelijk is en op die manier val je jouw tatoeëerder ook niet lastig met de plaatjes die hij elke week al tientallen keren te zien krijgt.

Welke tattoo websites en blogs bezoek jij zoal? Vertel het ons in de comments hieronder.

FacebookTwitterGoogle+Delen