deferk2s canvas

Artist Spotlight: Defer K2S

deferk2s canvas

DEFER is een van de grootste OG Westkust graffiti schrijvers die zijn unieke stijl zowel op straat en beeldende kunst achterlaat. Wat ik leuk vind aan DEFER, is dat wanneer ik zijn kunst zie, ik dan meteen denk aan Los Angeles. Zijn huidige werk heeft ook een Japanse smaak, vanwege zijn afkomst, en het spreekt een breder publiek aan.

Via Mr. Big Sleeps kwam ik DEFER tegen op Instagram en ik was meteen verkocht. Over Big Sleeps gesproken, hij en DEFER hebben samen een boek uitgebracht ‘Kill 2 Succeed’. Een must have voor elke tattoo en graffiti artiest! Het boek is hier verkrijgbaar.

DEFER is een van de baanbrekende leden van de eerste generatie van de Los Angeles graffiti crews: K2S, STN en KGB. Hij is een artiest die lang niet genoeg krediet krijgt voor zijn kunst. Het is voor mij dan ook een genoegen om een complete blog post aan hem te wijden.

deferk2sgraffiti

Op Neighbourhood Love staat een uitgebreid interview met hem en ook de Huffington Post heeft een leuk artikel online staan. Beide zijn zeker de moeite van het lezen waard!

His work is dark and progressive, and it is only in retrospect that one can truly appreciate the negativity and difficulty of street culture where the gifted master takes back history and uses it as a portal to success. Typography, Asian calligraphy, lettering, font; these were all held in high-esteem by scholars and historians in ancient cultures, something reserved for nobleman. Alex ‘Defer’ Kizu has proved himself worthy of such a title.

defer_k2s_graffiti_wall

Voor meer van DEFER K2S: WebsiteInstagramTumblr – Twitter

 

FacebookTwitterGoogle+Delen