jackrudytattoo

Artist Profile: Jack Rudy

Jack Rudy is een wereldberoemde tatoeëerder en is, na ruim 35 jaar ervaring, uitgegroeid tot een ware legende. Jack en zijn collega’s hebben een revolutie teweeg gebracht op het gebied van black & grey, fine-line en single needle tatoeages. Een stijl die vandaag de dag ongekend populair is.

Jack Rudy werd geboren in 1954, groeide op in South Central, Californië en verhuisde in 1960 naar Lennox.
Jack raakte al in zijn kindertijd gefascineerd door tatoeages, toen hij met zijn ouders meeging naar de Pike in Long Beach, een plek die al snel bekend werd als een belangrijke plaats voor de “westcoast tattoo” in de jaren ’60 en ’70.

jackrudytattooJack ging bij de Mariniers toen hij 18 jaar oud was en diende voor twee jaar. In 1973 ontmoette hij (Good Time) Charlie Cartwright. Ze werden meteen vrienden en Jack begon voor Charlie te werken in de zomer van 1975.

Jack nog steeds woont en werkt nog steeds in Zuid-Californië bij Good Time Charlie’s Tattooland in Anaheim, CA. Jack is een levende legende in de tattoo gemeenschap en zijn werk en invloed binnen de tattoo gemeenschap zijn ongeëvenaard en ongekend.

Klik hier voor Jack zijn Instagram.

FacebookTwitterGoogle+Delen