bramkoenentattoo7

10×10 – Bram Koenen

In de tattoo wereld heb je, net als in de gewone wereld, trends en sterren. Deze sterren krijgen via tv, internet en magazines meer dan genoeg gratis reclame en sommigen zijn zelfs zo slim om samenwerkingen aan te gaan met bepaalde merken, waardoor ze een mooi centje bij kunnen verdienen. Van kleding merken waar ze voor ontwerpen, tot een eigen lijn tattoo inkt.

Maar er lopen tegenwoordig zoveel talenten rond waarvan niemand ooit gehoord heeft, maar die minstens even goed zijn. En die artiesten wil ik in deze nieuwe “10×10″ column een platform geven om zichzelf wat meer op de kaart te zetten. Het concept is heel simpel, tien vragen en 10 foto’s. Niks meer en niks minder.

In deze tweede aflevering Bram Koenen van Tattoo Joey uit Geldrop.

bramkoenentattoo1

1. Hey Bram, tof dat je dit interview wilt doen! Kun je ons iets meer over jezelf vertellen?

Nou ik ben 27 Jaar oud, sinds een paar jaar actief als tattoo artiest. En momenteel werkzaam bij tattoo joey in Geldrop.

2. Waar en door wie heb je leren tatoeëeren?

Ik ben in mijn huidige woonplaats bij een shop in de leer gegaan. Na een paar jaar van leren piercen, veel tekenen en de basis van het tattooeren geleerd te hebben, kwam ik voor een maand in een shop in Spanje terecht. Daar heb ik heel veel geleerd door met verschillende artiesten samen te mogen werken. Vrij kort daarna ben ik bij Joey in Geldrop terecht gekomen, waar ik tot op heden met veel plezier werk.

3. Je hebt tegenwoordig veel verschillende stijlen. Probeer jij je toe te leggen op één bepaalde stijl? Zo niet, waar gaat je voorkeur naar uit?

Momenteel concentreer ik me het meest op realistisch werk, vind dit ook geweldig om te doen, en er is niemand beter om van te leren dan Joey in die stijl. Ik heb ook nog een grote liefde voor Japans en traditioneel werk. Daar bestaan de meeste tattoos die ik heb ook uit.

4. Social Media is tegenwoordig erg belangrijk. Vind je dat Instagram een goede aanvulling is voor de tattoo wereld?

Ja ik vind dit een geweldige aanvulling voor de tattoo wereld. Het is makkelijk, overzichtelijk, en het gaat allemaal om foto’s die gepost worden, en niet om statusupdates of reclames zoals bij facebook.
Bijna iedere tattoo artiest is er wel actief. Wat het heel tof maakt om iedereen zijn werk te kunnen bekijken.

5. Wat is behalve het tatoeëeren je andere favoriete medium om mee te werken? (Schilderen, tekenen, klei etc.)

Voornamelijk tekenen en werken met aquarel, zo af en toe schilder ik ook eens, maar dat is niet vaak.

bramkoenentattoo2
6. Aan welke projecten werk je momenteel?

Ik heb momenteel niet echt projecten waar ik mee bezig ben. Wel wil ik dit jaar wat guestspots gaan doen in het buitenland bij artiesten waar ik eerder mee samen heb gewerkt. Het is altijd goed om je vertrouwde plek een weekje in te wisselen voor iets onbekends. En dan zijn er ook nog wat conventies waar ik graag zou willen zitten buiten Nederland.

7. Wat was je eerste tattoo machine?

Dat was een Micky Sharpe! Was een geweldig machine om mee te beginnen voor mij, en heb ‘m daarom ook laten vereeuwigen als tattoo door Marco Brigante uit Milaan.
Ik gebruik ‘m niet meer, volgens mij heb ik ‘m niet eens meer, maar daarom ook de tattoo ervan.

8. Coil of rotary? Waarom?

Ik werk alleen nog met Inkjecta en de Cheyenne, krachtige machines die werken met naaldcartridges.
Ik heb hiervoor gekozen omdat ik veel realistisch werk doe en dus ook veel verschillende naalden gebruik.
Waardoor je maar 1 machine nodig hebt en niet telkens andere tubes in elkaar hoeft te zetten, maar gewoon de naaldcartridge omwisselt.
Toch lijn ik nog graag met een coil, je mist het bekende geluid wel met die nieuwe machines van tegenwoordig.

9. Tatoeëren is tegenwoordig populairder dan ooit tevoren. Denk je dat dit nog zal groeien of gaat het juist afnemen?

Ik hoop groeien haha, had niet de intentie om nog iets anders te gaan doen in dit leven. Maar ik denk dat dat ook het geval is, elke generatie die er nu bij komt kijkt op naar de individuelen met tattoo’s. En het lijkt wel of het publiek dat tattoo’s wil steeds jonger word.
Ook zijn er helaas elke paar jaar weer verschillende trends, die door voetballers en andere sterren gevoed worden.
Maar voor veel mensen is dit vaak wel een begin, en is de drempel voor een volgende, originele tattoo erg laag
Ook is er steeds meer mogelijk qua stijlen, maar blijven veel mensen toch ook de traditionele stijlen waarderen.

10. Wil je nog iets kwijt? Zo niet, deel dan even een leuke anekdote met ons.

Kies een artiest vanwege zijn werk, niet vanwege zijn prijs. Je moet er een leven lang van kunnen genieten.

bramkoenentattoo3

bramkoenentattoo4

bramkoenentattoo5

bramkoenentattoo6

bramkoenentattoo7

bramkoenentattoo8

bramkoenentattoo9

bramkoenentattoo10

FacebookTwitterGoogle+Delen